Falafels no zaļajiem zirņiem
Zirņu kotletes jeb falafels ir izplatīts ēdiens Tuvajos Austrumos. Tradicionāli to gatavo no turku zirņiem, bet Latvijā varam eksperimentēt un gatavot arī no zaļajiem zirņiem. Recepte vienkārša, bet prasa pacietību.
Ātras un viegli pagatavojamas receptes katrai dienai (un svētkiem).
Zirņu kotletes jeb falafels ir izplatīts ēdiens Tuvajos Austrumos. Tradicionāli to gatavo no turku zirņiem, bet Latvijā varam eksperimentēt un gatavot arī no zaļajiem zirņiem. Recepte vienkārša, bet prasa pacietību.
Pagatavot picu mājās ir pavisam vienkārši un arī daudz lētāk kā pirkt kafejnīcā vai veikalā. Arī veselīguma ziņā šī picas recepte ir daudzkārt labāka, jo satur krietni mazāk baltos mīklus
Kraukšķīgi un gardi – mazsālītie gurķīši ir lieliska piedeva jebkurām pusdienām. Īpaši iecienīti vasarā, kad dārzā notiek gurķu invāzija, taču tos var pagatavot arī jebkurā citā laikā. Lielveikalos vasara nebeidzas
Latviešu tradicionālā aukstā zupa ir lielisks ēdiens karstām vasaras dienām. Populārākā versija ir klasiskā aukstā zupa ar marinētām bietēm. Var ēst ar desu un vārītu olu vai iztikt bez. Gaumes
Mīkstas vai kraukšķīgas vafeles garšo visiem, bet visgardākās ir tieši mājās gatavotās. Vafeļu recepte ir vienkārša, taču to pagatavošanai obligāti ir vajadzīga arī vafeļpanna. Bērni vafeles var cept vieni paši
Cūkgaļas karbonāde ir neoficiālais latviešu nacionālais ēdiens. Viegli pagatavojams, taču svarīgi, lai gaļa būtu kvalitatīva. Vispiemērotākie gabali ir kakla karbonāde un šķinķis, bet var pieciest arī gatavot no citām daļām.
Cepts banāns ir lēts našķis ar, ko palutināt bērnus vai sevi, kad mājās nav nekā cita labāka vai ir sanācis lielveikalā uz akcijām nopirkt pārāk daudz banānus. Recepte ir ļoti
Cepti kabači ir labākais veids kā apēst kabačus un recepte ir tikpat vienkārša kā uztaisīt siermaizi. Ģimenes iecienītākais variants ir cepeškrāsnī ceptas kabaču ripiņas ar sieru un tomātiem. Mēs tās
Omlete ir viens no populārākajiem brokastu ēdieniem visā pasaulē. To ēd gan lieli, gan mazi, bagāti un nabagi. Recepte un pagatavošana ir vienkārša, bet ja kaut kas noiet greizi un
Olu kultenis tik gards kā bērnībā, kad to gatavoja mamma un tik vienkāršs, ka būs pa spēkam pilnīgam iesācējam virtuvē vai mazam bērnam. Ideāla un ātra recepte brokastīm vai reizēm,