Cepti kabači

0
(0)

Cepti kabači ir labākais veids kā apēst kabačus un recepte ir tikpat vienkārša kā uztaisīt siermaizi. Ģimenes iecienītākais variants ir cepeškrāsnī ceptas kabaču ripiņas ar sieru un tomātiem. Mēs tās saucam par kabaču picām. Garšos pat kabaču nīdējiem.

Sastāvdaļas

  • Kabači – 2 vai 3 jaunie (vai viens lielais)
  • Siers (Holandes vai Krievijas) – 300 g
  • Tomāti – 4 gb
  • Cepampapīrs (1 loksne, ja nav var iztikt)

Pagatavošana

  • Nomazgā kabačus un sagriez ripiņās (03 – 0,5 cm) un liec uz cepampannas.
  • Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 C.
  • Sagriez sieru šķēlēs un liec uz katras kabaču ripas.
  • Sagriez tomātus un liec pa vienai uz katras siera šķēles.
  • Cep cepeškrāsnī, kamēr siers izkusis vai kļuvis nedaudz kraukšķīgs. (Gatavības pakāpe šeit vairāk gaumes jautājums.)
  • Ēd vienus pašus, kopā ar vasarīgiem salātiem vai kā piedevu rīsiem, gaļas ēdieniem.

Gatavošanas laiks

  • Mazgāšana, griešana: 3 – 5 minūtes
  • Cepšana: 10 – 15 minūtes
  • Kopējais gatavošanas laiks: 13 – 18 minūtes

Ieteikumi

  • Lielus un pāraugušus kabačus vēlams nomizot un izņemt sēklas, taču var arī to nedarīt. Miza būs nedaudz cieta un arī sēklas būs pacietas, bet katrā no tām ir arī veselīgas sastāvdaļas un veselīguma vārdā var daudz ko apēst. Garšīgāk, protams, būs bez sēklām un mizas.
  • Jaunos kabačus nav praktiskas vajadzības mizot. Ja nu vienīgi domājat, ka kabači ir nomigloti, bet tas maz ticams. Pat bioloģiskajās saimniecībās kabači jau sasniedzot fāzi, kad ir lielas lapas spēj lieliski tiek galā ar nezālēm (tāpat kā ķirbji) un tiem nav vajadzīga papildus palīdzība.
  • Vai kabačus var cept bez tomāta vai siera? Jā, var, bet šajā receptē aprakstītā kombinācija ir visgaršīgākā.
  • Veģetārieši var aizstāt sieru ar tofu.

0 / 5. Vērtējums: 0

Atsauksmes