Mīkstas vai kraukšķīgas vafeles garšo visiem, bet visgardākās ir tieši mājās gatavotās. Vafeļu recepte ir vienkārša, taču to pagatavošanai obligāti ir vajadzīga arī vafeļpanna. Bērni vafeles var cept vieni paši vai kopā ar pieaugušajiem.
Sastāvdaļas
- kviešu milti – 250 g
- kefīrs – 200 ml
- olas – 2 gb
- sviests – 25 g (var arī vairāk)
- cukurs – 1 tējkarote ( var aizstāt ar 2 ēdamkarotēm medus)
- cepampulveris – 1/2 tējkarote
- sāls – 1 šķipsna
Pagatavošana
- Visas sastāvdaļas saliec bļodā vai katlā un sajauc ar mikseri. Masai jāsanāk kā biezai pankūku mīklai.
- Uzkarsē vafeļpannu un liec cepties.
- Vienā nodalījumā liec 1 ēdamkaroti mīklas.
- Ņem ārā, kad vafeles kļuvušas viegli brūnas. Ja patīk kraukšķīgas vafeles, cep nedaudz ilgāk.
- Ēd vienas pašas, ar putukrējumu, ievārījumu, kausētu šokolādi, saldējumu, mini zefīriem vai jebko citu.
Foto recepte
Gatavošanas laiks
- Mīklas sagatavošana: 5 minūtes.
- Cepšana: 10 minūtes.
- Kopējais gatavošanas laiks: 15 minūtes.
Ieteikumi
- Šī vafeļu mīklas recepte der jebkurai vafeļu pannai. Ja tev ir panna ar vienu nodalījumu, liec 2 ēdamkarotes mīklas.
- Vecas vafeļpannas vēlams pirms katras cepšanas iesmērēt ar sviestu.
- Izmantojot par bāzi šo mīklu, vari pagatavot arī vafeles ar sieru. Sāļajā variantā neliec cukuru vai medu, bet pierīvē mīklai (uz rupjas rīves) 100 g Holandes vai Krievijas sieru.
- Padari vafeles veselīgākas, izmantojot pilngraudu vai bioloģiski audzētos kviešu miltus.
- Ķēpa, cepot vafeles, mēdz būt liela. Ja cep kopā ar bērniem, sarunā jau iepriekš, ka paši pēc tam visu arī satīrīs.