Karbonāde

5
(1)

Cūkgaļas karbonāde ir neoficiālais latviešu nacionālais ēdiens. Viegli pagatavojams, taču svarīgi, lai gaļa būtu kvalitatīva. Vispiemērotākie gabali ir kakla karbonāde un šķinķis, bet var pieciest arī gatavot no citām daļām.

Sastāvdaļas

  • cūkgaļa – 1 kg
  • olas – 3 gb
  • milti vai rīvmaize – 1 sauja
  • Olīveļļa vai sviests + olīveļļa (der arī citas taukvielas)
  • sāls – 2 šķipsnas
  • pipari – pēc garšas

Pagatavošana

  • Sagries gaļu 0,5 cm biezās šķēlēs.
  • Izklapē ar gaļas āmuru no abām pusēm.
  • Sakul olas. Pievieno tām sāli un piparus.
  • Ieber miltus vai rīvmaizi atsevišķā šķīvi.
  • Apvārti gaļas šķēles olā un pēc tam miltos vai rīvmaizē.
  • Cep uzkarsētā un ietaukotā pannā no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
  • Ēd karbonādes vienas pašas vai kopā ar izvēlētām piedevām, salātiem un mērcēm.

Karbonādes foto recepte

Gatavošanas laiks

  • Gaļas griešana, olu kulšana u.c. sagatavošanās darbi – 10 minūtes.
  • Cepšana: 15 līdz 20 minūtes (atkarīgs no temperatūras, pannas lieluma, prasmēm).
  • Kopējais gatavošanas laiks: 25 līdz 30 minūtes.

Ieteikumi

  • Klasiskās karbonādes apviļā olā un kviešu miltos, taču arī ar rīvmaizi garšo lieliski.
  • Lai karbonāde nepiedegtu, svarīgi pannu kārtīgi uzkarsēt un tikai tad liet eļļu.
  • Pāri palikušās karbonādes glabā ledusskapī. Prātīgi rīkojoties ar tām pietiks vēl vairākām dienām.
  • Variācijas par tēmu – kad viena puse apcepta, pārber apcepto pusi ar sarīvētu sieru vai sagrieztiem tomātiem un rīvētu sieru, konservētiem ananasiem un rīvētu sieru vai ceptiem sīpoliem. Plašas iespējas eksperimentēt.

 

5 / 5. Vērtējums: 1

Atsauksmes