Ātra un lēta pica

5
(2)

Pagatavot picu mājās ir pavisam vienkārši un arī daudz lētāk kā pirkt kafejnīcā vai veikalā. Arī veselīguma ziņā šī picas recepte ir daudzkārt labāka, jo satur krietni mazāk baltos mīklus un ir bez rauga. Papildus tam –  nav jātaisa mīkla. Lielisks variants svētkiem, ballītēm vai gardām rīta brokastīm. Variāciju iespējas bezgalīgas, turklāt to var pagatavot pat mazi bērni.

Sastāvdaļas

  • Lavašs – 1 gb (sanāks 1 cepešpanna ar picu),
  • siers mocarella – 2 gb (125 g katra),
  • olīveļļa – 3 ēdamkarotes,
  • tomātu mērce – 4 ēdamkarotes,
  • baziliks – svaigs vai kaltēts (smaržai),
  • desa, sīpoli, sēnes, ananasi, svaigi tomāti – pēc izvēles,
  • cepampapīrs – 1 loksne.

Pagatavošana

  • Ātrā pica balstās uz lielveikalos nopērkamo, Latvijā ražoto lavašu. Ir pieejami arī importa varianti, bet tie ir pilni ar E burtiem. No zemāk redzamajiem variantiem, pirmie divi ir labāki izmēra un arī konsistences ziņā. Garša visiem ir laba.

  • Ieslēdz cepeškrāsni uz 150 C (ar ventilatoru) vai 180 C (bez ventilatora).
  • Uzklāj uz cepampannas cepampapīru un liec virsū lavašu.
  • Sajauc olvīveļļu ar tomātu mērci vai kečupu un uzklāj uz lavaša (labāk vairāk nekā mazāk).
  • Sarīvē 2 mocarellas un noklāj vienmērīgi visu lavašu. (Parasti lavašs ir nedaudz garāks kā cepampanna, bet tā nav problēma. Noklāj visu ar sieru un sarullē lieko galu kā plāno pankūku.)
  • Liec pa virsu visas pārējās piedevas vai neliec neko. Pica būs garšīga arī vienkāršajā variantā. Bērniem pat šis variants patīk vislabāk.
  • Cep, kamēr mocarellas siers ir pilnībā izkusis un virspuse kļuvusi zeltaini kraukšķīga.

Gatavošanas laiks

  • Picas pamatnes sagatavošana: 5-8 minūtes.
  • Cepšana ~ 7 minūtes (atkarībā no temperatūras un cepeškrāsns režīmiem).

Ieteikumi

  • Viena pica ir optimāla 2 pieaugušu cilvēku brokastīm. Lieli ēdāji var apēst arī katrs pa vienai picai. Bērni apēd līdzīgu daudzumu.
  • Ja izņemot picu no krāsns, tā vēl ir nedaudz šķidra, liec atpakaļ cepties, kamēr siers ir kļuvis zeltains. Liekajam šķidrumam cepšanas laikā ir jāiztvaiko.
  • Attēlā trešais redzamais lavaša veids ir nedaudz mazāks un pilnā garumā satilps uz vienas cepampannas (galus nevajadzēs norullēt).
  • Šos lavašus var iepirkt arī vairumā un sasaldēt. Pēc atsaldēšanas tie garšos tikpat labi kā svaigi.
  • Olīveļļas un tomātu mērce ir kritiski svarīgas sastāvdaļas. Pieliekot par maz eļļu vai kečupu, pica nebūs garšīga.
  • Tomātu mērces un kečupa vietā var izmantot arī tomātu pastu. Tomātu pastai ir spēcīgāka garša, taču nav sāls. Izmantojot pastu, koriģējiet tās daudzumu pēc garšas.
  • Svaigs baziliks uzlabo jebkuru picu, taču var izlīdzēties arī ar kaltētu (nopērkams paciņās pie garšvielām).
  • No desām vislabāk der salami un kūpinātās desas. Var izmantot arī doktordesu, bet tā nav tik aromātiska.
  • Papildus piedevas varat brīvi variēt. Uz picas labi garšo gandrīz viss. Ir vērts eksperimentēt.
  • Mocarellas sieru var aizstāt ar Krievijas vai Holandes sieru, bet tad pica garšos nedaudz sāļa. Mocarella ir labākais variants.
  • Šajā variantā nav jādomā picas mīklas recepte un picu sev vai vecākiem varēs uzcept arī bērni.

5 / 5. Vērtējums: 2

Atsauksmes