Cepti kartupeļi

4.3
(3)

Cepti kartupeļi ir viens no ātrākajiem, lētākajiem un gardākajiem ēdieniem pasaulē. Netici? Padzīvo lgāku laiku kaut kur ārzemēs, kur kartupeļi nav pieejami un viens no ēdieniem pēc kā ilgosieties visvairāk būs tieši pannā cepti kartupeļi.

Arī visi tie latvieši, kas ir dzīvojuši kopmītnēs zina, ka ceptie kartupeļi ir ne tikai garšīgi, bet arī izglābj, kad visa nauda iztērēta citiem mērķiem.

Cepot kartupeļus par piedevām noder jebkas. Krējums, majonēze (Francis – mans favorīts), zaļumi, olas, desa, siers, gaļa, dārzeņi, kečups, biezpiens, garšvielas – kartupeļiem piestāv viss. Bieži tiek cepti kartupeļi ar sīpoliem vai kartupeļi ar olu. Populāri ir arī apcepti vārīti kartupeļi, taču šoreiz aplūkosim vienkārši, kā ir jācep kartupeļi uz pannas.

Kartupeļu cepšana ir ļoti vienkārša, taču ir divas nianses, kas jāņem vērā.

  • Pannai nedrīkst likt virsū vāku. Uzliekot vāku, kartupeļi salips un bauda tos ēdos samazināsies par 47%.
  • Eļļu drīkst liet tikai uz uzkarsētas pannas. Ja šo neievērosi, kartupeļi pie pannas pielips un viss pasākums kļūs nejēdzīgs. Nāksies skrāpēt, berzt un būs liela vilšanās.

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi: (8 lieli kartupeļi, pietiks 3 ēdājiem).
  • Taukvielas: eļļa, cūku tauki vai sviests.
  • Sāls – pēc garšas.

Pagatavošana

  1. Nomazgā, nomizo un sagriez kartupeļus.
    Griez – šķēlītēs vai strēmelītēs (kā frī kartupeļus).
  2. Uzkarsē pannu tā lai eļļas piliens uzkrītot čurkst.
  3. Uzlej eļļu plānā kārtiņā un izlīdzini pa visu pannu. (Ja eļļa nav, var lietot sviestu vai cūku taukus.)
  4. Liec kartupeļus uz pannas un cep augstā temperatūrā.
  5. Apmaisi ik pēc 1 – 2 minūtēm.
  6. Pēc 5 minūšu cepšanas, samazini plīts temperatūru uz vidēju līmeni.
  7. Cep, kamēr gatavi no visām pusēm.
    Man patīk, ka tie ir nedaudz brūni un kraukšķīgi. Citiem liekas, ka kraukšķīgi ir piedeguši. Ēd tādus kā pašiem garšo vislabāk.
  8. Uzber sāli.
  9. Liec uz šķīvja un ēd kopā ar kečupu, majonēzi, krējumu un jebkurām piedevām pēc izvēles,

Gatavošanas laiks

  • Mizošana, griešana – 5 minūtes
  • Cepšana – 15 minūtes
  • Kopā – 20 minūtes

4.3 / 5. Vērtējums: 3

1 domas par “Cepti kartupeļi”

Atsauksmes